Workshops

Ik geloof dat als je naar binnen gaat, je je beelden sterker naar buiten kunt brengen.

 

Jij als persoon hebt een verhaal te vertellen. Wanneer je je vaardigheden tegelijk met jouw unieke visie ontwikkelt, ontvouwen zich magische momenten. Portretfotografie draait om het beheersen van verschillende lagen, maar is leeg als jij er niet door heen spreekt. 

 

Omhuld met een laagje bewustzijn leer ik je alles wat ik weet, voel en ervaar.

Van technische skills tot de ziel leggen in een portret.

 

Alle workshops staan op zichzelf en vullen elkaar aan. Er is geen bepaalde volgorde.  

De combinatie van workshops zorgt voor verdieping. 

IRIS-VALENTINA-bts-ws-1-3.jpg

VISIE & LICHT

In de workshop Visie & Licht beginnen met het doorgronden van jouw visie binnen de portretfotografie. We gaan kijken naar je persoonlijke drijfveren en datgene wat maakt dat je zin hebt je camera op te pakken. Dit is je startpunt en versterking hierin aanbrengen maakt dat je een consistenter portfolio opbouwt. Daarnaast kijken we naar natuurlijk licht en flitslicht opstellingen. Ik gebruik eenvoudige technieken die je snel onder de knie zult krijgen en ook na de workshop zelf kunt inzetten. 

 

iris_by_antoinet_murier_photography (33)

VISUALISEREN & POSEREN

In de workshop Visualiseren & Poseren besteden we aandacht aan de kracht van verbeelding. Al voordat je je camera oppakt kun je beginnen met het vormen van beelden. Deze beelden zijn het krachtigst als ze van binnenuit komen. Als jij jouw verhaal laat spreken. Vervolgens maak je de vertaalslag naar het vertalen van het beeld in je hoofd, naar het beeld in je camera. Poseren helpt je jouw beeld sterk uit te drukken. Poseren is lichaamstaal communiceren en een onmisbaar element in portretfotografie.

IRIS-VALENTINA-bts-ws-1-2.jpg

BALANS & CONNECTIE

In de workshop Balans & Connectie onderzoeken we de energie uitwisseling tussen fotograaf en model. Door rust te vinden in jezelf en dit over te brengen op je model kom je tot een dieper contact. Connectie en expressie zijn de sleutel tot een portret met impact. Deze workshop-dag maak je kennis met mijn manier van werken en leer je praktische tools om vanuit balans te fotograferen en een sterkere connectie in je portretetn te brengen. Dit is wellicht wel de meest belangrijke workshop!

Therapy Session

FOTOGRAFEREN MET HART & ZIEL

De workshop Fotograferen met Hart & Ziel is een verdiepende en verrijkende ervaring. Je gaat naar binnen om in contact te komen met jouw innerlijke drijfveren. Je ontdekt en verstevigt jouw 'waarom' en het verhaal dat jij wilt overdragen. Door middel van oefeningen en meditaties schijnen we licht op jouw hart en ziel. Dit licht brengen we vervolgens direct naar buiten tijdens het fotograferen van modellen. 

bannerwebsite.jpg

PORTFOLIO WORKSHOP

De portfolio workshop is van alle workshops de dag waarin je het meeste fotografeert. Door middel van een geleide meditatie wakker je jouw creatiekracht aan. Je gaat in tweetallen aan de slag met diverse modellen. Je maakt hierbij gebruik van alle materialen die in mijn studio aanwezig zijn: van handgeschilderde achtergronden tot garderobe. Ook krijg je persoonlijke ondersteuning van mij voor, tijdens en na het fotograferen. Je gaat naar huis met een mooie ervaring en prachtige plaatjes rijker. 

iris_by_antoinet_murier_photography (16)

PHOTOSHOP

Mijn Photoshop workshop is verweven in de e-cursus Het Kinderportret. Daarin bespreek ik alle lagen van een portret, waaronder dus Photoshop. In maar liefst 25 heldere video's leg ik stap-voor-stap uit hoe ik de nabewerking van een portret benader. Geen geheimen, het is eenvoudiger dan je denkt. Wel vraagt het uren oefening. Daar is geen short-cut voor. 
Als je eenmaal de lol er in krijgt, zal je zien dat het steeds gemakkelijker gaat. Mijn video's zullen daaraan bijdragen. Omdat je de cursus in je eigen tijd maakt en hij voor altijd beschikbaar blijft, is dit een investering die zich dubbel en dwars uitbetaalt.

Screen Shot 2020-08-10 at 5.23.08 PM.png

PORTFOLIO REVIEW

Een portfolio review boeken is je werk in stroomversnelling brengen. 
 

In een portfolio review 'leen' je mijn ogen en kennis. Je stuurt maximaal 10 van je portretten in (niet gemaakt tijdens een workshop). Tijdens een screenvideo van ongeveer 30 minuten bekijk ik je foto's.

Ik zal je feedback geven over wat ik zie. Tips om de volgende keer te verbeteren. Hierbij gebruik ik Photoshop als tool. Je leert hoe je het beeld kunt aanpassen in een paar eenvoudige stappen en wat je een volgende keer anders zou kunnen doen. 

We gaan op zoek naar beelden met impact! 

Email: iris@irisvalentina.com

Tel: +31(06)19817596

© 2020 by Iris Valentina

  • Facebook
  • Instagram