Zoeken

Een persoonlijk project

Bijgewerkt: feb 21

Naast fotoshoots en workshop, maak ik persoonlijke projecten.


Dit doe ik om mijn fotografie te verdiepen of te verbreden.

Om mijn passie en enthousiasme voor dit vak levend te voeden.

Maar ook om een persoonlijke missie of thema naar buiten te brengen.Zo werkte ik in 2019 aan een project met angst als thema.

Je ziet een paar foto's van de serie hierboven.


De titel is Silent Storm en de expositie vindt aanstaand weekend in Oslo plaats, in een groepsexpositie van het mentorprogramma van NordPhotography. (14-16 feb 2020) Dit is een heel persoonlijk thema, waarin ik een 'donkere laag' in mezelf wilde onderzoeken.


Voor mij is mijn angststoornis geen taboe, maar ik weet dat er nog veel opener over gesproken mag worden in de samenleving.


Door mijn ervaring van een paniekaanval en het hele proces eromheen te verbeelden in beelden, neem ik je mee in deze kwestie.


Mijn mentor daagde me uit buiten mijn comfort zone te fotograferen en ik denk dat ik die opdracht heb uitgevoerd!


Geen studio, maar bos. Geen klassieke portretten, maar conceptueel werk.


Vorige maand startte ik een nieuw project, om de komende periode te onderzoeken: The Loved Female Body.


De inspiratie hiervoor kwam uit een opdracht van een klant. Zij vroeg mij haar lichaam te fotograferen, om kado te doen aan haar jarige man.

Belangrijk hierbij was voor haar het eren van haar lichaam. Het bedanken. Het erkennen. Na twee geboortes en borstvoeding heeft ze ervaren hoe ongelooflijk krachtig en bijzonder het vrouwenlichaam is.


Deze sessie raakte me en gaf me de aanzet een nieuw project te starten.

The Loved female Body gaat om het eren van het vrouwenlichaam. Ik vraag modellen om aan dit project mee te werken. Zo kwam onder andere Rose bij me, hieronder afgebeeld.


Ze laat zien hoe je donker met licht verbindt.

Haar dappere kwetsbaarheid heeft een immense kracht voor ons allemaal.


Mijn tip voor jou als fotograaf is om naast je reguliere fotografie werk een persoonlijk project te doen. Het zal je commerciële werk versterken, maar niet onbelangrijk, je draagt met jouw creativiteit iets bijzonders bij aan de wereld. Hoe mooi is dat! In mijn gloednieuwe e-cursus CREATIEKRACHT laat ik je zien hoe je je creativiteit op gang brengt.

29 keer bekeken

IRIS VALENTINA 2020

06-19817596

Studio: Daam Fockemalaan 22, Amersfoort
Post: Parklaan 76, 3722BG Bilthoven 

Nederland, the Netherlands