Search

Your Next Level


Your Next Level. Dit is één van de groeps-trajecten die Iris geeft. Ik had de mogelijkheid om met de huidige groep een middag mee te kijken. Dit keer neem ik jullie mee met een kijkje achter de schermen van Your Next Level. Normaal gesproken vindt de bijeenkomst plaats in de studio, maar vanwege de Corona maatregelen weken we deze keer uit naar Zoom.


Het duurde niet lang voordat iedereen aanwezig was op Zoom. Omdat ik voor het eerst meekeek, hebben we eerst een voorstelrondje gedaan. Daarna heeft Iris een presentatie geopend en heeft ze uitgelegd wat er op het programma van die middag stond. Als eerste hebben we naar foto’s gekeken die de fotografen in tussentijd hadden gemaakt. Om de beurt hebben ze uitgelegd wat de foto’s inhield en vertelden ze over de keuzes die ze hadden gemaakt. Iris gaf daarna tips en vooral tops.Portret door deelnemer Ron Eijkelhof https://www.roneijkelhof.nlSamen met de tips heeft ze bij sommigen wat bewerkingsvoorbeelden gegeven. Als een fotograaf ergens in de bewerking tegen aan liep, dan legde Iris het nog een keer uit of gaf ze een andere manier. Photoshop kun je vergelijken met die uitspraak: “Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.” De mensen die met Photoshop werken weten precies wat ik bedoel. Er zijn eindeloze manieren om iets voor elkaar te krijgen in Photoshop. Zelfs ik, die een studie volgt en een aparte les had voor Photoshop, weet nog niet alle manieren. Elke dag leer ik weer wat nieuws over Photoshop. Hoe vaak ik wel niet na heel veel prutsen uiteindelijk iets voor elkaar heb gekregen en de volgende dag een andere manier vind wat veel makkelijker is. Het is goed om alle manieren te oefenen in Photoshop en uiteindelijk degene te gebruiken die voor jou het beste werkt.Iris vertelde vervolgens over het poseren van modellen. Wat ze met de handen doet en hoe je een model het beste aan kon sturen. Vervolgens ging ze in op de styling. Hoe kleed je het model nou zo aan dat het niet afleidt en fijn is om naar te kijken. Naar aanleiding van de styling van het model ging Iris verder op de styling van de achtergrond. Iris heeft veel kennis van kleuren en deze kan ze goed gebruiken bij fotografie. Iris liet ons zien hoe ze de achtergrond kiest zodat het goed werkt met de styling van het model. Verder was er nog een mogelijkheid voor vragen en na een lange zitting was het tijd om af te sluiten.

Wil jij nou ook leren ontwikkelen in je fotografie en ben je benieuwt naar de workshop? Dat kan op de nieuwe manier, want: Your Next Level goes solo!

Je kan je nu aanmelden voor een individueel traject van 6 bijeenkomsten van 2 uur. Hierin werk je samen met Iris om jouw fotografie en stijl te ontwikkelen. Ook leer je om de keuzes maken die bij jou passen! Iris gaat zeker in de toekomst weer groepsworkshops aanbieden. Maar pas wanneer het echt, maar dan ook echt voorbij is allemaal.

Wil je meer weten? Kijk dan hier:

https://www.irisvalentina.com/yournextlevel

HOI, IK BEN AMBER! Ik ben 19 jaar en momenteel woonachtig in Deventer. Ik ben een fotograaf in opleiding en voor het aankomende half jaar loop ik stage bij Iris. Door mijn interesse in schrijven kwam Iris op het idee om een blog bij te houden. De blog is voor ieder die geïnteresseerd is in Iris’ werk. Zowel voor klanten als voor fotografen dus. Ik zal onder andere schrijven over hoe het achter de schermen gaat, maar ook over hoe Iris te werk gaat. Kortom ik schrijf hier over alles wat ik leer en meemaak. Dus als u graag wilt weten hoe het eraan toe gaat in de praktijk, dan bent u hier op de juiste plek!

20 views0 comments

Recent Posts

See All

Facebookgroep voor fotografen

Stel vragen, deel portretten, leg contact met 'like-minded'

Studeio-eemklooster-shoot-Iris-24-bewerk

Workshops

Online en in de studio trainingen en workshops voor portretfotografen.

IRIS-VALENTINA-bts-1-2_edited_edited.jpg

Portret sessie

Een persoonlijk en schilderschtig portret van je kind

Email: iris@irisvalentina.com

Tel: +31(06)19817596

© 2020 by Iris Valentina

  • Facebook
  • Instagram