Zoeken

Werken vanuit je blauwdruk


Gisteren had ik (via Zoomcall #coronaveilig) mijn tweede Human Design coachings sessie met Syl Granneman van Sylvivre. In Human Design onderzoek je wie je bent en welke manier van leven en werken bij je past. Dit gebeurt op basis van een blauwdruk. De methodiek gebruikt hiervoor je exacte geboorte tijd. Klinkt zweverig en nonsens? Snap ik, maar het is bijzonder nuchter, treffend en een feest der herkenning. Er is zoveel te vertellen over zo'n sessie, dat ik niet weet waar te beginnen. Maar, iets wat naar voren kwam is mijn kracht als vragensteller.Ik ben hier niet om kant-en-klare antwoorden te geven, ik ben hier om mijzelf vragen te stellen en dit te delen met anderen. Dit kan inspirerend werken voor het proces van de mensen die mij volgen.In mijn leven zoek ik vooral uit wat niet werkt. De waarde hierin ligt dat ik kan afstrepen, zodat overblijft wat er toe doet en voor mij werkt.In mijn onderneming herken ik dit onmiddellijk. Ik wil toetsen, proberen, experimenteren, onderzoeken. Als ik het allemaal had uitgevogeld zou ik ermee stoppen. Het doel voor mij is dus niet een bepaald geslaagd business model opzetten en uitvoeren. Het doel voor mij is het onderzoek!Wat heerlijk om dit te horen. Het bevestigt mij enorm in het pad wat ik gekozen heb.


Ik heb een passie voor fotografie. Ik heb een passie voor groei. Groei in mezelf, mijn leven, mijn ondernemen. De zoektocht die ik onderga en de vragen die ik mij stel, zorgen ervoor dat ik steeds verbetering waarneem. Ik geniet van voortgang zien. Ik geniet er van dit bij een ander te zien. Een belangrijk punt om nog te noemen is dat plezier altijd het uitgangspunt moet zijn voor me. Niet omzetdoelen. Niet klantdoelen. Laat ik nou sinds een jaar de slogan 'Does it spark joy?' hebben (uiteraard liefdevol gestolen van Marie Kondo).

Hoe zit het met jou? Hoe zit jij in elkaar? Denk je er wel eens over na wat werkt voor jou en wat niet? Bewandel je je eigen pad? Maak je keuzes die bij jou passen? Werk je vanuit wie jij bent? Doe je dit met plezier?

Geheel in lijn met de Human Design sessie presenteer ik 10 DAGEN INSPIRATIE. 10 dagen, 10 mails, 10 lessen, 10 opdrachten, 10 euro. Om je te inspireren en te activeren. Hou jij er net als ik van om te onderzoeken? Om jezelf goede vragen te stellen? Om iets te verbeteren aan je fotografie of bedrijf? Klik hier om je aan te melden.


43 keer bekeken

IRIS VALENTINA 2020

06-19817596

Studio: Daam Fockemalaan 22, Amersfoort
Post: Parklaan 76, 3722BG Bilthoven 

Nederland, the Netherlands