Search

The Making Of

Updated: Mar 28

Van de week heeft Iris haar nieuwe module online gezet. Naast de module schrijf ik dit blog. In dit blog neem ik je mee naar het proces van video opnames, de drie sets en alvast een kijkje Iris’ hoofd.


‘The making of’. Je krijgt inzicht in hoe interactie en poseren samenkomen. Iris neemt je mee in het proces van creatie. Je kruipt als het ware even in haar hoofd. Van het begin tot het eind laat ze je zien hoe haar portretten tot stand komen. Je kijkt mee en Iris vertelt je over haar aanpak om een prachtig verstillend portret te vangen. Je krijgt inzicht in de aansturing van het model en het proces van selectie en nabewerking. Iris vertelt je over haar drie belangrijkste pijlers op het gebied van connectie en het vinden van de diepere laag in een portret. In Lightroom neem ze alle foto's met je door en deelt ze haar proces van selectie. Je kijkt mee hoe Iris het portret nabewerkt. Ze geef hier geen instructies bij. Hiervoor is de online cursus 'portret nabewerking' bestemd. Kortom, een unieke kans om een uitgebreid kijkje achter de schermen te nemen. Je doet hiermee zelf nieuwe ideeën op om zelf uit te proberen.

Voor de module heeft Iris een model genaamd Nika gefotografeerd. Samen met haar moeder kwam ze aan. Zoals gewoonlijk namen ze plaats en begon het thee-drink-ritueel. Samen met Iris hebben ze eerst de drie outfits gepland. Terwijl Nika haarzelf aan het klaarmaken was, heeft Iris een achtergrond uitgekozen en deze opgehangen. Tijdens de eerste set zijn de fotograaf en het model nog druk aan het bestuderen. Elkaar aftasten om te zien hoe die persoon werkt. Na elke set wordt dit proces veel makkelijker.Voor de tweede set droeg ze een okergele doek over haar hoofd. Als je moeite hebt met inbeelden denk dan maar aan roodkapje, alleen was het kapje dit keer geel. :)De achtergrond was dit keer donkerblauw. Deze contrasteert mooi met de okergele doek, dus deze werken goed samen. Het was even een gedoe om het kapje goed te krijgen, maar na veel verschillende manieren en poses is het toch gelukt. Wanneer een model merkt dat een stuk stof niet goed zit, dan gaan ze daarop focussen. In de online module vertelt Iris hoe je zo’n situatie aanpakt.

Voor de laatste set droeg Nika een rok als een jurk en had een doorzichtige stof om haar schouders geslagen. Deze set maakte Iris gebruik van wind. Na drie uitgebreide sets was het genoeg voor die dag.Ben je geïnteresseerd in een nog uitgebreider kijkje achter de schermen en wil je ook meekijken in Iris haar hoofd? In de module deelt Iris de lichtopstellingen, het bewerkingsproces en nog veel meer! Kijk snel hier: https://irisvalentina.maatos.nl/cursus/the-making-of/

43 views0 comments

Recent Posts

See All

Facebookgroep voor fotografen

Stel vragen, deel portretten, leg contact met 'like-minded'

Studeio-eemklooster-shoot-Iris-24-bewerk

Workshops

Online en in de studio trainingen en workshops voor portretfotografen.

IRIS-VALENTINA-bts-1-2_edited_edited.jpg

Portret sessie

Een persoonlijk en schilderschtig portret van je kind

Email: iris@irisvalentina.com

Tel: +31(06)19817596

© 2020 by Iris Valentina

  • Facebook
  • Instagram