Search

Amber's Blog

Updated: Feb 14


Hoi! Ik ben Amber Zweers. Ik ben 19 jaar en momenteel woonachtig in Deventer. Ik ben een fotograaf in opleiding en voor het aankomende half jaar loop ik stage bij Iris.

Fotografie is voor mij een manier om mijzelf te uiten. Een manier om mijn gedachtes en gevoelens te uiten zonder dat hier woorden voor nodig zijn.

In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met lezen, schrijven, tekenen en schilderen. Ondanks dat ik een enorme creatieveling ben en mij graag uit in beelden, vind ik het ook belangrijk om mijzelf te uiten in woorden.


Door mijn interesse in schrijven kwam Iris op het idee om een blog bij te houden. De blog is voor ieder die geïnteresseerd is in Iris’ werk. Zowel voor portret sessie klanten als voor fotografen dus. Ik heb nog nooit eerder stage hoeven lopen, dus ik vind dit enorm spannend. Een stagebedrijf zoeken was voor mij een behoorlijke opgave. Ik merk bij veel fotostudio’s die stages aanbieden, dat alles enorm gehaast wordt gedaan. Er wordt nauwelijks tijd uitgetrokken om een band te creëren met de klant. Er worden standaard foto’s gemaakt en de foto’s worden te snel afgeleverd.


Elke fotograaf heeft zijn eigen manier van werken, dat weet ik, maar ik vind het juist belangrijk dat er een band ontstaat tussen de fotograaf en de klant. Als ik iets heb opgestoken van mijn praktijklessen, is dat je als model je echt op je gemak moet voelen. Het is fijn dat je weet wie de fotograaf is. Het geeft je meer vertrouwen in zowel jezelf als in de fotograaf. Ook de druk valt hierdoor van je schouders af.

Iris neemt echt de tijd voor het model en let op de kleine details. Ze luistert goed naar wensen van de klant. Ik vind het enorm leerzaam om te zien hoe Iris te werk gaat. Ik hoop dat ook u, mijn lezer, meer leert over Iris en haar studio. Ik neem u graag mee met de rest van mijn verhalen en avonturen in de studio van Iris Valentina.

27 views0 comments

Recent Posts

See All

Facebookgroep voor fotografen

Stel vragen, deel portretten, leg contact met 'like-minded'

Studeio-eemklooster-shoot-Iris-24-bewerk

Workshops

Online en in de studio trainingen en workshops voor portretfotografen.

IRIS-VALENTINA-bts-1-2_edited_edited.jpg

Portret sessie

Een persoonlijk en schilderschtig portret van je kind

Email: iris@irisvalentina.com

Tel: +31(06)19817596

© 2020 by Iris Valentina

  • Facebook
  • Instagram