Zoeken

Keep the fun alive!
Ik had het eerder al over dat gevoel van willen stoppen. Dat knagende stemmetje dat vraagt... wil ik hier wel mee door gaan? Ik heb nog wel eens de neiging om te blijven hangen in zware gedachten. In negatieve gedachten. Vooral 's avonds. Aan het einde van de dag, als ik bij de open haard zit en even tot rust kom. En daarmee alle impulsen van de dag verwerk. De appél die continue op je wordt gedaan als ouder.

De taken van mijn bedrijf.

Het huishouden.

De was! (Houd die overigens ooit op?)

School brengen, halen, playdate hier, playdate daar.

Wat eten we eigenlijk?

Oh ja, belasting (groot knaagdier).

Heb ik dit gedaan en dat?

Heb ik dat met die klant goed afgehandeld?

En wat moet ik hier mee? Hoe pak ik dit aan?

Ben ik wel op het goede spoor?

Doe ik wat ik moet doen?

Waar leidt mijn leven toe! Ok. Pauze.Om deze neergaande spiraal te voorkomen, probeer ik meer aandacht te geven aan positieve gevoelens. Niet makkelijk. Die negatieve zijn een stuk verslavender! (En als je nu bang bent dat ik in zware depressie zit.. kan ik je geruststellen. Niks van dat. Het zijn gedachten die mij neerwaarts denken. Ze blijven niet. Misschien herkenbaar?)


Dankbaarheid is de sleutel, lees ik vaak! Zo vaak dat ik er een beetje hashtag-moe van word. Maar goed, ze hebben wel een punt. Gabby Bernstein heeft 'the gratitude-game' bedacht. Een spelletje. Ben ik dol op! Het spel element stelt enigszins teleur moet ik bekennen. Maar het werkt wel! Je bedenkt een ding waar je dankbaar voor bent. Van een persoon, je huis, je werk, van wat dan ook. En als je er een bedenkt, kun je er twee bedenken. En als je er twee kan bedenken, nou, vul maar in. Terug naar de blije gevoelens gaan dus. Het voorkomt een serieuze existentiële crisis!


Tja, en een van de dingen wat mij een blij ei maakt, is mooie foto's maken. Af en toe plan ik een shoot voor mezelf. Geen workshop of geen fotoshoot voor een klant. Een shoot voor mij! Met geen ander doel dan spelen met licht, nieuwe poses ontdekken, een mooi verhaal vertellen in 1 foto.


Ik vond Ashwin via via en vroeg hem voor een uitwisseling met gesloten beurzen (ook wel TFP genaamd). Hij was er voor in en vond het hartstikke leuk om te doen. Hij overweegt een modellen carrière. Ik geef hem grote kans. Het is leuke van iets doen waar je blij van wordt, is dat het vaak doorsijpelt naar anderen. Ik blij, Ashwin blij. Maar ook anderen raken geïnspireerd van het resultaat van de fotoshoot.

Ik blijf er bij: mijn rol als fotograaf is een stukje schoonheid de wereld in brengen. En daarmee, breng ik je dichterbij je kern. Vanuit de kern maken we verbinding met anderen.

Ben jij fotograaf en wil je een middagje shooten voor je plezier? Ik heb nog twee plekjes vrij voor de creatiedag in maart.

23 keer bekeken

IRIS VALENTINA 2020

06-19817596

Studio: Daam Fockemalaan 22, Amersfoort
Post: Parklaan 76, 3722BG Bilthoven 

Nederland, the Netherlands