Search

Izzy's portretsessieIn mijn vorige blog schreef ik over Iris en haar shoot voor een workshop. Vandaag wil ik jullie graag meenemen achter de schermen van een shoot in opdracht. Ik neem jullie terug naar de tweede fotoshoot die ik mocht bijwonen. Het model die dag was Izzy. Samen met haar moeder kwam ze naar de studio van Iris voor een uniek portret. De fotoshoot was iets anders dan normaal, want Izzy had haar kat meegenomen.

Ze kwamen de studio binnen en namen plaats op de stoelen. Zoals altijd kregen hun eerst een kopje thee of koffie. Ik stelde mij voor en daarna ging de focus naar Izzy. Ze vertelde eerst wat over haarzelf en haar hobby’s. Over haar school en over hoe zij deze tijd ervaart.

Nadat de thee op was begonnen we met het uitzoeken van de kleding. Zoals ik de vorige keer ook al had geschreven doet Iris vaak drie sets met verschillende outfits. Op het laatst hebben we besloten om er één extra te doen voor een paar extra close-ups. Iris heeft veel verstand van het combineren van kleuren. Ze past de achtergronden zo aan zodat het overeenkomt of speelt met de kleding en het model.


Voor de eerste set droeg Izzy een bloesje en een rok. Iris had een stuk doorschijnend stof in dezelfde kleur als de rok. Deze heeft Izzy’s moeder rond haar middel gewikkeld, omdat het bloesje aan de korte kant was. Zo zag je wel een beetje haar buik, maar was het niet te afleidend.

Voor de tweede set droeg Izzy een licht blauwe jurk. Deze keuze is gemaakt, omdat de kat blauwe ogen had. De achtergrond ook blauw. Nou had de kat hele andere plannen, dan dat wij hadden. Ze ging er steeds van door. Na veel achtervolgingen en door middel van snoepjes en kattenvoer kregen we het voor elkaar om er één goede foto uit te halen. Daarna heeft Iris nog meerdere foto’s van alleen Izzy gemaakt.

De opstelling van de derde set was tegenover het raam. Izzy droeg voor deze set een rozige getinte jurk met witte bloemen. We gebruikten dit keer een groene achtergrond. Voor deze set heeft Iris staande en zittende poses gebruikt.Iris had nog een stuk stof met gouden bladeren. De rest van de stof scheen door. Dit stukje stof is gebruikt als een soort band rond Izzy’s nek. Als kleding had ze een rok aan, maar deze werd gedragen als een strapless jurk. Ook voor deze laatste set is een groene achtergrond gebruikt. Dit keer heeft Iris alleen close-ups gemaakt. Toen ook deze set klaar was hebben we alles afgerond en afscheid genomen van Izzy, haar moeder en de kat. Iris en ik hebben alles afgebouwd en ook toen was het tijd voor ons om ook naar huis te gaan.

Je ontdekt hier meer over een portretsessie van je kind(eren).

HOI, IK BEN AMBER! Ik ben 19 jaar en momenteel woonachtig in Deventer. Ik ben een fotograaf in opleiding en voor het aankomende half jaar loop ik stage bij Iris. Door mijn interesse in schrijven kwam Iris op het idee om een blog bij te houden. De blog is voor ieder die geïnteresseerd is in Iris’ werk. Zowel voor klanten als voor fotografen dus. Ik zal onder andere schrijven over hoe het achter de schermen gaat, maar ook over hoe Iris te werk gaat. Kortom ik schrijf hier over alles wat ik leer en meemaak. Dus als u graag wilt weten hoe het eraan toe gaat in de praktijk, dan bent u hier op de juiste plek!
36 views0 comments

Recent Posts

See All

Facebookgroep voor fotografen

Stel vragen, deel portretten, leg contact met 'like-minded'

Studeio-eemklooster-shoot-Iris-24-bewerk

Workshops

Online en in de studio trainingen en workshops voor portretfotografen.

IRIS-VALENTINA-bts-1-2_edited_edited.jpg

Portret sessie

Een persoonlijk en schilderschtig portret van je kind

Email: iris@irisvalentina.com

Tel: +31(06)19817596

© 2020 by Iris Valentina

  • Facebook
  • Instagram