Zoeken

Het beste advies wat ik kreeg

Bijgewerkt: feb 22
Ruim twee jaar geleden maakte ik met mijn portretstudio een doorstart. Ik had in korte tijd een succesvolle onderneming opgebouwd in Noorwegen. Mijn ideale klant was in mijn eigen netwerk en zij hadden een grote vraag naar portretten in mijn stijl. Het maakte dat ik voorspoedig van start kon gaan.


In Nederland begon ik opnieuw. Een andere markt en een gebrek aan netwerk. Ik begon opnieuw in andere omstandigheden. Uitdagendere omstandigheden. Geloof me, vaak dacht ik aan stoppen. Dat denk ik soms nog steeds, maar om andere redenen. Daarover een andere keer meer.

Je moet het maar willen. Elke dag jezelf zichtbaar maken. Elke dag iets neerzetten wat er nog niet is. Alles uit jezelf halen. Omgaan met tegenslagen.


De berg lijkt steeds hoger te worden. Ga ik ooit bereiken wat ik wil? Lukt het me wel? Kan ik het wel?


Dit is waar het beste advies wat ik kreeg van pas komt. Een paar jaar terug vroeg ik aan een vriend met een succesvolle onderneming naar zijn geheim.


Het antwoord was doodsimpel, maar jaren verder, nog steeds waar voor mij.


Hij zei: "Doe elke dag iets om je onderneming te verbeteren. Iets groots, iets kleins. Als het maar íets is."

Dit advies volg ik tot op de dag van vandaag.


Een foto maken. Een foto bewerken. Een workshop voorbereiden. De boekhouding op orde brengen. Een Insta story maken. Een blogpost schrijven. Uitreiken naar een (potentiële) klant. Aan de website sleutelen. Een campagne opzetten. Een oefenshoot organiseren. Niet tien dingen op een dag doen, maar tenminste één.


En als je die ene stap neemt, en de volgende dag weer, en weer en weer... dan kom je vanzelf een stapje verder. De bergtop komt heus in zicht. En: het gaat niet sneller dan het gaat.


Ik probeer te vertrouwen dat alles komt zoals het moet komen. Geen opdracht deze week? Mooi! De kans om aan iets anders te werken. Een volle agenda? Lekker schouders eronder en daarna rust inplannen. Moeite om een bepaald genre shoot te verkopen? Ruimte voor een ander genre.


Zet een stap, vertrouw, laat los en zet een stap. Binnenkort schrijf ik over zichtbaarheid en kwetsbaarheid. Stay tuned!


Meer van mij voor jou?

Kijk even in de shop voor mijn aanbod van workshop, programma's en e-cursussen.

116 keer bekeken

IRIS VALENTINA 2020

06-19817596

Studio: Daam Fockemalaan 22, Amersfoort
Post: Parklaan 76, 3722BG Bilthoven 

Nederland, the Netherlands