Zoeken

Wat zou je het liefst laten schieten?

Bijgewerkt: feb 21
Marie Kondo is inmiddels een groot begrip geworden en niet meer weg te denken in het 'opgeruimde' huis.


Haar simpele vraag 'does it spark joy?' is heel krachtig.

Niet alleen toepasbaar op spullen zou ik zeggen, maar vooral ook op wat je doet.


Vorig jaar maakte ik een beslissing voor mijn onderneming: alle activiteiten, diensten en producten die ik ondernam of aanbood zou ik aan deze vraag onderwerpen. Is het antwoord nee, dan doe ik het niet.Een paar voorbeelden uit mijn praktijk: Soms smokkel ik wel wat, die boekhouding moet tenslotte ook gedaan worden. Maar daar komt het 'omdenken' (ook zo'n leuk nieuw begrip van deze tijd) in actie. Hoe kan ik het boekhouden doen, terwijl het me toch plezier geeft? Het idee om het af te hebben geeft me al een blij gevoel! Ik ben ook overgestapt op een andere manier van de boeken bijhouden, waardoor ik sneller werd. Plus ik las het boek 'Profit First', wat echt heeft bijgedragen aan mijn plezier in het boekhouden (ja echt!).

Iets wat mij minder plezier gaf was aan de lopende band fotoshoots doen. Ik vind het heerlijk om een portret sessie voor iemand te mogen verzorgen. Ik word oprecht blij als ik een prachtig portret bij een klant aan de muur zie hangen. Ik merkte alleen op dat als ik er meer dan drie per maand doe, ik teveel energie verlies. Het kost me meer dan het me oplevert aan plezier. Dus, een maximum ingesteld en wow wat een verlichting!


Wat ik met heel veel plezier doe is programma's voor fotografen ontwikkelen. De missie die mij het meeste 'joy' geeft, is om fotografen dichterbij zichzelf te brengen. Ik reik aan wat ik weet, qua technieken en vaardigheden om een mooi portret te maken, maar ik ga graag een stap verder. Ik vind het ontzettend gaaf om samen op zoek te gaan naar wat jou drijft als fotograaf. Om je naar je (mentale) blokkades te laten kijken en bewust stappen laat maken. Geen copy/paste methode aanbieden, maar fotografen de kans geven om naar hun eigen kern te gaan en vanuit die plek MET PLEZIER uiteraard te gaan werken.


Wat wil jij graag meer doen en wat zou je liefst laten schieten?

40 keer bekeken

IRIS VALENTINA 2020

06-19817596

Studio: Daam Fockemalaan 22, Amersfoort
Post: Parklaan 76, 3722BG Bilthoven 

Nederland, the Netherlands