Search

1 op 1 workshops


Een nieuwe week, dus een nieuw blog! Dit keer is het een blog gericht aan de fotografen. In dit blog schrijf ik over hoe een 1 op 1 workshop bij Iris verloopt. Ook wil ik een stukje theorie meegeven over beeldkadrering.


Wanneer je een 1 op 1 workshop boekt bij Iris, vul je eerst een document in over wat je graag wilt leren. Misschien wil je graag leren werken in een studio of hoe een flitser werkt. Misschien wil je beter kunnen binden met je modellen of wil je modellen leren aansturen. Door dit document kan Iris de workshop zo persoonlijk mogelijk maken. De workshop wordt dus aangepast naar jouw leerbehoeftes. Voor de workshop kijkt Iris naar jouw portfolio. Ook wordt er een model geregeld aan de hand van jouw leeftijdsbehoefte.
Afgelopen woensdag mocht ik kijken bij twee workshops. Voordat het model de studio binnenkomt, voer je eerst een klein gesprekje met Iris. Hier worden nogmaals de leerpunten doorgenomen en krijg je uitleg over de flitser. Wanneer het model binnenkomt krijg je informatie over de styling. Samen met Iris kies je een outfit en de achtergrond uit voor de set. Tijdens een workshop krijg je de mogelijkheid om twee sets te doen. Voordat jij gaat fotograferen maakt Iris eerst wat foto’s. Ze legt je uit over hoe Iris bindt met het model en over het poseren. Je krijgt dus eerst te zien hoe Iris werkt. Daarna is het jouw beurt en begint het fotograferen pas echt. Je test de belichting aan de hand van het histogram en wanneer alles goed is begin je met het poseren van het model. Tijdens het fotograferen geeft Iris je tips en tops. De tweede set verloopt precies zoals de eerste. Na de twee sets bespreek je samen met Iris wat je hebt geleerd en is er nog een mogelijkheid voor vragen die je graag wilt stellen.


Nu je weet hoe een workshop bij Iris verloopt, wil ik je graag een stukje theorie meegeven over beeldkadrering. Een beeldkader is hoe je een foto uitsnijdt. Door een beeldkader bepaal jij hoeveel er zichtbaar is in de foto. Bijvoorbeeld als je wilt dat alleen het gezicht en de schouders zichtbaar zijn, dan maak je een close-up. Wil je dat het hele model inclusief voeten zichtbaar zijn, dan gebruik je een long shot beeldkader. Als je een Medium Long Shot gebruikt, dan heb je het gezicht tot en met de bovenbenen in beeld. Tijdens een workshop leer je werken met de verschillende beeldkaders en de poses die daarbij horen.


Bron: AV college
Meer informatie over een 1 op 1 workshop bij Iris vind je hier: https://www.irisvalentina.com/101workshop

HOI, IK BEN AMBER! Ik ben 19 jaar en momenteel woonachtig in Deventer. Ik ben een fotograaf in opleiding en voor het aankomende half jaar loop ik stage bij Iris. Door mijn interesse in schrijven kwam Iris op het idee om een blog bij te houden. De blog is voor ieder die geïnteresseerd is in Iris’ werk. Zowel voor klanten als voor fotografen dus. Ik zal onder andere schrijven over hoe het achter de schermen gaat, maar ook over hoe Iris te werk gaat. Kortom ik schrijf hier over alles wat ik leer en meemaak. Dus als u graag wilt weten hoe het eraan toe gaat in de praktijk, dan bent u hier op de juiste plek!

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Facebookgroep voor fotografen

Stel vragen, deel portretten, leg contact met 'like-minded'

Studeio-eemklooster-shoot-Iris-24-bewerk

Workshops

Online en in de studio trainingen en workshops voor portretfotografen.

IRIS-VALENTINA-bts-1-2_edited_edited.jpg

Portret sessie

Een persoonlijk en schilderschtig portret van je kind

Email: iris@irisvalentina.com

Tel: +31(06)19817596

© 2020 by Iris Valentina

  • Facebook
  • Instagram