THE LOVED FEMALY BODY

informatie voor geïnteresseerde en geselecteerde modellen

 

Allereerst: hartelijk dank voor je vertrouwen, dapperheid en kwetsbaarheid. Dit project heeft geen bestaansrecht zonder vrouwen die bereid zijn zichzelf te tonen.

Ik ben dit project gestart omdat ik behoefte voel een nieuw thema te ontdekken. 
Het vrouwelijk lichaam met haar prachtige vormen leent zich goed voor een schilderachtig fotoportret. Daarnaast wil ik het lichaam eren. In een tijd waarin een onhaalbare perfectie wordt nagestreefd, gaan we soms voorbij aan hoe het lichaam ons dient. Het draagt ons dag in dag uit. Wellicht heeft het kinderen gebaard en gevoed. Alle ‘imperfecties’ van het lichaam vertellen een verhaal. Ik wil er met liefde en respect naar kijken. 

 

 

In deze fase ben ik voornamelijk aan het oriënteren en experimenteren: op zoek naar de juiste vertaling van mijn visie in beeld.

De foto’s zullen schilderachtig, intiem en respectvol zijn.


Vooraf bespreken we hoe naakt je wilt zijn en of je gezicht herkenbaar dan wel onherkenbaar in beeld wilt worden gebracht. Hier zal ik uiteraard respectvol naar luisteren.

 

Als model dien je een ‘model release’ te tekenen, waarbij je toestemming geeft aan mij als fotograaf om de gemaakte beelden op te nemen in mijn portfolio, website, social media, als ook mogelijk te exposeren (digitaal en print), te verkopen als kunst in welke vorm dan ook. 
Deze model release teken je digitaal in de studio voorafgaand aan de fotoshoot. Je kunt de voorwaarden onderaan deze pagina vast inzien. 

Als dank voor de gegeven tijd en aandacht, ontvang je 2-3 digitale foto's in web resolutie met klein watermerk. Deze zijn niet geschikt om te printen. Wel krijg je van mij  1 print (20x30cm). 

Indien je meer dan 1 print wenst, ofwel een vergroting, dan vraag ik een onkostenvergoeding hiervoor (€50 - €500,  afhankelijk van formaat/product).  Het digitale bestand wordt niet ter beschikking gesteld. Er is ook geen inzage in de onbewerkte portretten.


De fotoshoot duurt ongeveer 60 - 90 minuten en vindt plaats in Amersfoort. Je vindt de adresgegevens en routebeschrijving hier.

Een lichte, natuurlijke make-up en haarstyling mag. Er is geen visagist aanwezig, dus het verzoek is dit zelf te doen indien gewenst. Geheel zonder make-up en haarstyling mag ook. Come as you are!

Op de dag van de fotoshoot wil ik je verzoeken losse, zachte kleding te dragen. Indien mogelijk geen BH en een zachte onderbroek. Dit om striemen en afdrukken te voorkomen. 

Tijdens het fotograferen werk ik een aantal ideeën uit, maar ik laat me ook leiden door een creatieve flow die ontstaat. Ik zal je ten alle tijden begeleiden en je hebt geen ervaring nodig als model. Ik zorg er voor dat je op je gemak bent en vertrouw er maar op dat je niets verkeerd kunt doen. Juist door mij het vertrouwen te geven, voel ik me vrij en ontstaan de mooiste beelden. 

Ik kijk er naar uit! Als je nog vragen hebt, mail of bel me gerust. 
Liefs Iris

NB. Om teleurstellingen te voorkomen wil ik nog eenmaal benadrukken dat gemaakte beelden kunnen worden gebruikt op mijn website (http://www.irisvalentina.com/thelovedfemalebody), Instagram, Facebook, online en geprinte publicaties, exposities, kunst prints en mogelijk boekprints. 
Indien je hier geen prijs op stelt, maar wel heel graag een portret van jouw prachtige lichaam wilt, dan kun je een betaalde sessie boeken. Bij een betaalde sessie kun je toestemming tot publicatie en verkoop weigeren. 

_____________________________

 

MODEL RELEASE / CONTRACT

1. Ik verleen de fotograaf onherroepelijk en ken ("Fotograaf") het recht toe om een licentie te verlenen en het gebruiken van de foto's die van mij zijn gemaakt, foto, portret en gelijkenis (de 'afbeeldingen') in alle media en voor elke gebruik dan ook (behalve illegaal of pornografisch), inclusief zonder beperking, kunst, aandelen, reclame, handel en promotie, voor altijd.

Als ik prints of digitale bestanden ontvang, zal ik het alleen voor persoonlijk gebruik gebruiken en niet
iemand anders machtigen om het te gebruiken.
Ik ga ermee akkoord en erken dat alle rechten op de Afbeeldingen eigendom zijn van "fotograaf" inclusief het recht op auteursrechten op de afbeeldingen.

2. Ik ga ermee akkoord dat er geen advertenties, product of ander materiaal hoeft te worden ingediend voor verdere goedkeuring en de fotograaf zal zonder aansprakelijkheid jegens mij zijn voor enig misvormend of illusionair effect of nadelig resultaat voor mij vanwege de publicatie, distributie of uitzending van de afbeeldingen. Ik
stem ermee in dat de afbeeldingen kunnen worden gecombineerd met ander materiaal en kunnen zijn bijgesneden, gewijzigd of aangepast. Ik stem in met het gebruik van mijn naam of een fictieve
naam en toestemming voor de publicaties van de aangegeven etnische groepen
hieronder, maar begrijp dat andere etnische groepen kunnen worden geassocieerd met de afbeeldingen door de fotograaf voor beschrijvende doeleinden.

3. Ik begrijp dat mijn persoonlijke gegevens niet openbaar zullen worden gemaakt. 

4. Ik laat de Fotograaf vrij, ga ermee akkoord en ga ermee akkoord
en zijn / haar licentiehouders, sublicentiehouders, opvolgers en rechtverkrijgenden van enige aansprakelijkheid die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van de afbeeldingen, inclusief alle claims voor laster en of inbreuk op privacy of publiciteit. Ik erken dat de vrijgegeven partijen niet verantwoordelijk of aansprakelijk zijn
voor ongeautoriseerd gebruik of piraterij van de afbeeldingen.

5. Ik garandeer dat ik meerderjarig ben en het recht heb om alleen te contracteren
naam in het bovenstaande; dat ik de bovenstaande autorisatie heb gelezen, release
en overeenkomst, voorafgaand aan de uitvoerder; en dat ik volledig vertrouwd ben met de inhoud. Deze overeenkomst is bindend voor mij, mijn erfgenamen, opvolgers en
toewijst.

6. Ik ga akkoord met een vergoeding van 1 print gemaakt en verzonden door de Fotograaf, in de afmeting 20x30cm. Indien gewenst heb ik de mogelijkheid vergrotingen dan wel extra prints aan te schaffen tegen een tarief vastgesteld door Fotograaf. Ik ben ervan op de hoogte dat ik geen monetaire vergoeding ontvang voor mijn tijd als model en ook geen aanspraak maak op monetaire vergoeding indien kunstprints van de van mij gemaakte beelden verkocht worden. 

7. Ik ben een onafhankelijke aannemer van deze opdracht en kom niet in aanmerking voor verzekeringen of andere
vergoedingen. Ik ben als enige verantwoordelijk voor mijn eigen belastingen, verzekeringen, voordelen en kosten en ontsla Fotograaf van enige en alle aansprakelijkheid voor welke dan ook
lichamelijk letsel als gevolg van de fotoshoot.

Email: iris@irisvalentina.com

Tel: +31(06)19817596

© 2020 by Iris Valentina

  • Facebook
  • Instagram