IK ZIE JOU

zet je kind in het licht

Ik zie jou. Ik zie hoe je eerst even de kat uit de boom kijkt. Mama even in de buurt houdt tot je je veilig voelt.


Ik zie hoe je je neusje optrekt als je lacht. Ik zie de glinstering in je ogen als je een mopje vertelt.


Ik zie hoe je je best doet. Ik zie hoe je precies weet wat je wilt. Ik zie hoe je mooie grote ogen oplichten als je vertelt over iets waar je heel blij van wordt.


Ik zie hoe je even van slag raakt als alles anders loopt dan je wilt.


Ik zie hoe graag jij gezien wilt worden. Ik zie je licht. Ik zie je kracht. Ik zie alles wat mooi is, binnen en buiten.


Ik zie dat je helemaal goed genoeg bent, precies zoals je bent. Ik zie JOU.

Iris Schoonus

'IK ZIE JOU'

door Iris Schoonus portretten

In mijn kinderportretten laat ik jou als ouder zien wat je al ziet. Ik laat je voelen wat je al voelt. Ik laat je jouw kind zien, perfect zoals hij of zij is. In het mooiste licht, het mooiste moment en op de mooiste manier. 

Het draait allemaal om datgene waarvan ik denk dat het de basis voor de rest van ons leven legt: het gevoel hebben goed genoeg te zijn, zoals je bent. Ik geloof echt, en heb dit de afgelopen jaren ook zo ervaren als portretfotografe, dat een portret sessie een enorme bijdrage kan leveren aan het zelfvertrouwen van een kind. Een portret aan de muur versterkt dit nogmaals. Het kind wordt gezien en mag er helemaal zijn. Daarom doe ik dit dus.

Stel je jezelf voor, tien jaar, twintig jaar verder in de tijd. Misschien ben je oma geworden. Misschien stellen je volwassen kinderen vragen over hun jeugd. Waar ga je dan op zoek naar de beelden van toen? 

In verloren mapjes op je laptop? In het ruis van je telefoon? Of pak je vol trots je portretbox er bij? Kijk je naar de mooi ingelijste foto's aan de muur? Zie je daar jouw kinderen terugkijken? Precies zoals je ze herinnerde? Hun pure onschuld en unieke karakter gevangen in een prachtig portret. 


Als je dit aanspreekt, hoop ik van harte jou en je kind(eren) te ontvangen in mijn studio.

Lees hieronder over het hoe en wat van IK ZIE JOU portret sessies. Mail me gerust als je vragen hebt. 

EEN 'IK ZIE JOU' PORTRET SESSIE IS IETS VOOR JE ALS...

JE JE REALISEERT DAT DE TIJD VOORBIJ VLIEGT ALS EEN GEK

Misschien wacht je op het juiste moment. En dat mag natuurlijk. Maar er is een reden dat ik deze campagne tijdelijk aanbiedt. Dat is omdat ik niet wil dat je deze wens langer uitstelt. Omdat ik weet, als moeder, dat de tijd voorbij raast. Je knippert met je ogen en er is weer een jaar voorbij. En deze tijd komt niet meer terug.

JE GELOOFT DAT JE BOVEN ALLES JE KIND WILT MEEGEVEN DAT HIJ/ZIJ GOED GENOEG IS

Ik ervaar keer op keer hoe een kind een stukje groeit tijdens een fotoshoot. Omdat hij/zij wordt gezien, omdat jij als ouder in de achtergrond trots toekijkt, omdat het helemaal mag zijn hoe hij/zij is. Dan krijgt je kind vleugels!

JE NOG GEEN WAANZINNIG MOOI PORTRET AAN DE MUUR HEBT HANGEN

Eerlijk is eerlijk, je print geen vakantie snapshot gemaakt met je smartphone groot uit om aan de muur van je woonkamer te hangen. Ik gebruik het mooiste licht, de mooiste pose, de mooiste kleuren om ècht het mooiste portret van je kind te maken.

JE JE KIND IN HET ZONNETJE WILT ZETTEN

Ik weet dat je intens van je kind(eren) houdt en hij of zij weet dat ook. Maar soms hebben we een kleine herinnering nodig. Even alle aandacht en connectie voor degene die misschien wel de belangrijkste rol in je leven speelt.

Lia

"Toen ik met Djurre naar Iris ging voor zijn fotoshoot, hoopte ik dat het ook 'zijn' fotoshoot zou zijn. Ik bedoel hiermee, dat ik hoopte dat Iris aanwijzingen zou geven aan Djurre over hoe bijvoorbeeld ongeveer te staan, maar hem verder zijn gang zou laten gaan. Aansluiten op de behoeften van het kind, in plaats van ze in een strak keurslijf willen plaatsen. Een kind, kind laten zijn.

Dit deed Iris fantastisch en heel natuurlijk. Ze sfeer was ontspannen, gemoedelijk en er was ruimte voor het kind. Hierdoor zijn er prachtige, pure portretten geschoten. Portretten die Djurre weergeven zoals hij is.

Djurre is apetrots op zijn portretten. Hij kan druk zijn, maar ziet nu zelf ook welke rust hij ook kan uitstralen. Hij zegt zelf; wat zie ik er ontspannen uit!

Van ieder kind hangt er bij ons thuis een portretfoto boven de bank. Een foto die ze weergeeft, zoals ze zijn. Van Djurre komt er nu absoluut een foto uit de serie van Iris boven de bank te hangen!

Wanneer je een fotograaf zoekt die met passie, liefde en rust foto's van je kind(eren) maakt, dan ben je bij Iris aan het juiste adres. Zij laat jouw je kind zien, maar dan gevangen in het moment van een foto. Een prachtige herinnering!"

2 MANIEREN OM MEE TE DOEN:

#1 BOEK EEN PORTRET SESSIE

€250,-

inclusief

  • gegarandeerde deelname

  • fotoshoot van 60 minuten

  • 2 outfits

  • 1 portret (20x30cm print + digitaal)

#2 SCHRIJF JE IN EN MAAK KANS OP DEELNAME

Vertel waarom jij een fotoshoot voor je kind wil meemaken. Beperkte beschikbaarheid.
Inschrijving voor 2018 sluit 27 september. 

inclusief

  • fotoshoot voor 1 kind van 60 minuten (geen sessiekosten)

  • 1 outfit

  • tegoedbon t.w.v. €100,- voor aanschaf van producten

exclusief

  • €50,- borg 

  • gegarandeerd tijdslot

  • foto's

 

AANVULLENDE PRODUCTEN TE BESTELLEN ALS EXTRA OPTIE BOVEN OP DE SESSIEPRIJS.

Je maakt de keuze van extra aanschaf achteraf, als je alle nabewerkte foto's hebt gezien. Je koopt alleen wat je mooi vindt.

PRINTS

Op luxe papier of canvas,
per stuk

20x30cm   + € 240,-
30x45cm   + € 265,-
40x60cm   + € 290,-
50x75cm   + € 340,-
60x90cm   + € 400,-Dezelfde digitale file is inclusief.

DIGITAAL

aantal master files

(jpg, watermerkvrij in hoge resolutie)

1 file     + €175,- 
2 files   + €300,- 
4 files   + €450,-
6 files   + €550,-​
10 files + €650,- 
15 files + €800,- 
20 files + €1000,- 

""HOW COULD ANYONE EVER TELL YOU YOU WERE ANYTHING LESS THAN BEAUTIFUL? HOW COULD ANYONE EVER TELL YOU YOU WERE LESS THAN WHOLE? HOW COULD ANYONE FAIL TO NOTICE THAT YOUR LOVING IS A MIRACLE? HOW DEEPLY YOU’RE CONNECTED TO MY SOUL.

Libby Roderick

IRIS VALENTINA 2020

06-19817596

Studio: Daam Fockemalaan 22, Amersfoort
Post: Parklaan 76, 3722BG Bilthoven 

Nederland, the Netherlands