FaceTime (of Skype) portretten

Het zijn creatieve tijden. Het Corona virus en het daarbij horende 'social distancing' en 'lockdown' zorgen ervoor dat niet alles meer voor lief kunnen nemen. Voor velen raakt het onzekerheid, angst, zorgen. Voor sommige mensen verlies van een dierbare. Ik zal er niet lang over schrijven. Er is al genoeg over gezegd.

Wat voor mij sterk naar voren komt in deze tijd is hoe mensen creatieve oplossingen vinden. 
Zo kwam ik op een Instagram post terecht van fotografe Jitske Schols. Ze experimenteerde met FaceTime portretten! Wow, dat wilde ik ook proberen.

Ik heb onderzoek gedaan naar wat werkt en wat niet. De kwaliteit is korrelig, onscherp en laag in resolutie. Hooguit Instagram waardig. Maar wat is het leuk om te doen! 


Het houdt je in verbinding. In verbinding met je passie, je werk, een ander. 


Met een FaceTime (of Skype voor de non-Apple gebruikers) maak je tijdens een videocall foto's. Er zijn een aantal dingen van belang, zoals licht en gebrek aan beweging, om een zo scherp mogelijk beeld te krijgen. 

Het vraagt wat oefening en motivatie.

Is het de nieuwe vorm van portretfotografie? Nee, ik voorzie geen gouden toekomst. Is het een product om te verkopen aan je klanten? Mmm... ik voorlopig niet. 

Het is vooral leuk. Je doet dit voor je plezier. Om actief te blijven. Om geïnspireerd te blijven. Om in een creatieve flow te komen. 

 

Ik heb mijn bevindingen in een e-cursus neergezet.

 

Ik vraag er geen betaling voor, maar wel een donatie van €10 aan stichting Bootvluchteling. Vanwege het Corona virus is steun hard nodig! Stichting Bootvluchteling zijn één van de weinigen die momenteel nog medische zorg bieden in het overvolle vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Met de dreiging van een corona uitbraak in het kamp, is steun heel hard nodig. Daarmee kunnen zij zorgen voor extra mankracht en medische beschermingsmiddelen om uitbraak van het virus te voorkomen. Kijk voor meer informatie op hun Facebook-pagina: www.facebook.com/stichtingbootvluchteling

 

https://irisvalentina.teachable.com/p/facetime-portretten 

" Als je vanuit plezier werkt, straalt dit naar buiten uit.
Het gaat erom steeds dichterbij je ware kern te komen
als persoon, als fotograaf en als ondernemer.
Neem vandaag een volgende stap. "
~ Iris Valentina

IRIS VALENTINA 2020

06-19817596

Studio: Daam Fockemalaan 22, Amersfoort
Post: Parklaan 76, 3722BG Bilthoven 

Nederland, the Netherlands